Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Doos voor breekbaar artikel

Doos voor breekbaar artikel

Je hebt een breekbaar artikel van bijvoorbeeld glas of papier. Dan wil je het natuurlijk op een goede manier verzenden, vervoeren of opslaan. En dat kan!

Dozen op Maat heeft verschillende opties om breekbare artikelen veilig te versturen, zodat je zeker weet dat die champagnefles of die prachtige fragiele vaas heelhuids bij de koper aankomt.

Voor ieder artikel een oplossing

Voor ieder artikel is er een passende oplossing zo ook voor breekbare goederen. Allereerst kijk je naar het gewicht van je artikel. Als je een zwaar artikel hebt kun je denken aan een vouwdoos met overslaande kleppen, oftewel Fefco 203. Hiermee wordt je (wijn)fles of glaswerk goed beschermd tegen stoten en impact van buitenaf tijdens het transport.

Afmeting van je product

Vervolgens kijk je naar de afmeting van je product. Zorg ervoor dat de doos niet te ruim om het artikel zit, maar ook niet te krap. Anders bestaat het risico dat het vulmateriaal niet past. Uiteraard is Fefco 203 – net als onze andere kartonnen dozen van Dozen op Maat - te krijgen in diverse formaten en altijd passend te leveren.

Vulmateriaal

Het is ook belangrijk om te bekijken welk vulmateriaal je wilt gebruiken om je artikel stevig in de doos te verpakken of extra te beschermen. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor, zoals luchtkussenfolie, pakpapier of kartonnen platen om de producten te scheiden in de kartonnen doos als je meerdere producten in één doos hebt. Of wellicht laat je je breekbare artikel omhullen door hard geperst piepschuim waarmee je het vastzet in de doos.

Met een goed passende doos zorg je ervoor dat:

  1. je breekbare product optimaal is beschermd,
  2. er zoveel mogelijk dozen op een pallet passen, dat scheelt ruimte tijdens het transport en in de opslag en.
  3. je klant aangenaam wordt verrast door de zorg die aan het breekbar product is besteed.

Twijfel je over het formaat of het type doos dat je nodig hebt, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag de juiste oplossing te vinden!

P.S. Wist je dat een kartonnen doos van Dozen op Maat een waardevolle sidekick is en jouw product de hoofdrol geeft? Lees ons blog Waardevolle sidekick en ontdek hoe wij je product in de hoofdrol zetten.

Copyright © 2024 - Dozen op maat