Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Doos voor zwaar product

Doos voor zwaar product

Wat is zwaar? Dat is een goede vraag. Een boek van 10 kilo is zwaar, een houten tafelblad van 10 kilo juist niet. Bij het kiezen van een kartonnen doos voor een zwaar product kijken we daarom ook niet alleen naar het gewicht, ook de functie van de kartonnen doos en de grootte van het product speelt hierbij een rol.

Als je een zwaar product hebt dat ergens wordt opgeslagen of bewaard maakt het in principe niet uit hoe zwaar deze is. De kartonnen doos fungeert dan als beschermingsmiddel tegen bijvoorbeeld stof en vocht en het staat netjes en opgeruimd.

Wil je een zwaar product vervoeren?

Of een aantal zware producten die per stuk in een grotere kartonnen doos worden verpakt (bijvoorbeeld terracotta potten voor in de tuin) hou er dan rekening mee dat het goed strak verpakt wordt en op een pallet kan worden geplaatst anders kan het nog wel eens problemen geven bij het laden en lossen en verplaatsen. Je moet er toch niet aan denken dat een handjevol medewerkers de zware dozen samen uit de vrachtwagen en in het magazine moeten tillen? Zwaar is geen probleem, maar het moet wel praktisch blijven.

Wil je een zwaar product versturen in een kartonnen doos?

Dan is het belangrijk om te bepalen welke doos hier het beste voor geschikt is. Vaak wordt gekozen voor een kartonnen doos met extra versteviging aan de onderkant, om er zeker van te zijn dat de producten niet aan de onderkant door de doos vallen. Met name bij producten die ook nog eens van gemiddeld formaat zijn, zoals een doos met wijn, is dat aan te bevelen. Voor producten zoals tafel- of aanrechtbladen, die niet alleen zwaar maar ook nog eens groot zijn, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Je kunt de verpakking namelijk alleen zó oppakken dat het niet ‘door de doos’ valt en daarom kies je hier eerder voor bijvoorbeeld een wikkeldoos.

Gebruik de rekentool van Dozen op Maat om eenvoudig de prijs van de kartonnen doos van je keuze te berekenen.

P.S. Ook kartonnen voor zware producten kunnen wij zelf bedrukken. Het staat netjes en verzorgd en zo val je beter op! Wil je hier meer over weten? Lees dan ons blog ‘Haal er meer uit dan erin zit’ of kijk op de pagina pver het Bedrukken van kartonnen dozen.

Copyright © 2024 - Dozen op maat