Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Doos voor groot artikel

Doos voor groot artikel

De kartonnen dozen van Dozen op Maat zijn uitermate geschikt om je grote product te beschermen. Groot is een ruim begrip maar je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld tafelbladen, ski’s, computers, industriële producten, tuinsets of opzetzwembaden.

Voorkom schuiven

Bij een groot artikel is het – net als bij de meeste artikelen – van belang om het zo strak mogelijk in te pakken. Dit om schuiven tijdens het transport te voorkomen. Betreft het een kwetsbaar artikel zoals een televisie of computer dan is het raadzaam om voldoende ruimte in te calculeren voor het vulmateriaal. Dan voorkom je schuiven én is je product beschermd tegen stoten en impact van buitenaf.

 

Combinatie lengte, breedte en hoogte

Het maximale formaat van de kartonnen dozen van Dozen op Maat is afhankelijk van het type doos. Ook de combinatie van lengte, breedte en hoogte is iets om goed naar te kijken.

We kunnen een doos leveren voor bijvoorbeeld ski’s waarbij de lengte tot wel 2150mm lang kan zijn. Dat is handig, want ski’s zijn nou eenmaal lang. Maar wil je een doos waar je meerdere paren ski’s in kwijt kunt dan is het belangrijk om je af te vragen of het nog praktisch is. Immers een doos die naast 2,1 meter lang ook nog eens 2 meter breed is en 1,5 meter hoog (om maar iets te noemen) wordt al snel onhandelbaar in gebruik en dan is het beter om deze per stuk te verpakken, op te slaan en versturen.

Vervoer

Bij een groot artikel is het ook goed om te bedenken hoe je het wilt vervoeren. Als je de goederen op een pallet wilt vervoeren, houd er dan rekening mee dat een pallet een gemiddelde grootte heeft van 100 x 120 cm. En er dus het risico bestaat dat je zorgvuldig verpakte grote artikel over de rand hangt. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld slechts twee grote kartonnen dozen op een pallet kwijt kunt en dus meer ruimte nodig hebt bij het vervoer.

Met onze rekentool bereken je eenvoudig de prijs is van jouw grote kartonnen doos. Heb je advies nodig met betrekking tot het verpakken of het vervoer? Neem dan gerust contact op.

Copyright © 2024 - Dozen op maat