Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Standaard vouwdoos

De meest gebruikte doos De standaard kartonnen doos (Fefco 201) wordt in Nederland het meest gebruikt. Aan beide zijden van de doos bevinden zich kleppen die je gemakkelijk kunt dichtvouwen en dichtmaken met tape. De standaard kartonnen vouwdoos is praktisch, stevig en goedkoop en biedt veel verpakkingsmogelijkheden.


Naar onze dozen op voorraad Naar onze dozen op maat

Beschrijving

De kartonnen standaard vouwdoos, ook wel Fefco 201, is een Amerikaanse vouwdoos met kleppen aan beide zijden die je gemakkelijk dichtvouwt en verstevigt met tape. Er is geen vaste bovenkant of onderkant, omdat de vouwkleppen aan beide zijden zitten. Hierdoor is de standaard doos makkelijk om mee te werken.

Niet veel ruimte voor opslag? Geen probleem de standaard vouwdoos wordt als plat stuk karton geleverd en neemt dus niet veel ruimte in beslag. Heb je een doos of dozen nodig dan vouw je hem eenvoudig tot stevige en praktische doos die direct te gebruiken is. De kartonnen doos is dicht te maken met tape of een lijmpistool.

Waarom een standaard vouwdoos met kleppen?

De Amerikaanse vouwdoos met kleppen aan beide zijden is een relatief goedkope oplossing voor veel verpakkingsvraagstukken. Hij wordt vaak gebruikt als magazijndoos, transportdoos of verzenddoos door bijvoorbeeld supermarkten, winkeliers, opslagbedrijven en webwinkels.

Waarom een vouwdoos op maat?

Met een vouwdoos op maat zorg je ervoor dat producten niet schuiven in de doos tijdens het transport. Bovendien oogt het professioneel en kun je de dozen heel efficiënt opslaan waardoor je ruimte creëert. Minder verpakking betekent ook minder belasting voor het milieu.

Kenmerken van de Amerikaanse vouwdoos met kleppen aan beide zijden:

  • Dé ideale magazijndoos
  • Goedkope oplossing 
  • Multifunctioneel
  • Beschikbaar in groot en klein formaat
  • Dichtplakken met tape (transparant 35my 50/66)

Aanvullende informatie

Fefco type: Fefco 201

Synoniemen: 

Standaard kartonnen doos, standaarddoos, vouwdoos, Amerikaanse vouwdoos, Fefco 201, goedkope doos, magazijndoos, multifunctionele verpakking 

Doos: Fefco 201
Standaard vouwdoos
Fefco 201
Copyright © 2024 - Dozen op maat