Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Doos voor klein artikel

Doos voor klein artikel

Zoals op ieder potje een deksel past, is er voor ieder product een kartonnen doos(je). Dus ook voor de kleine producten.

Minimale afmetingen

Vanwege het productieproces zijn we wel gebonden aan minimale afmetingen. Zo kan het kleinste kartonnen doosje niet kleiner zijn dan:

  • 5 centimeter lang,
  • 5 centimeter breed en
  • 2 centimeter hoog.

Kleine kartonnen dozen besparen ruimte

In een magazijn, een winkelschap of de winkelvoorraad is een kleine kartonnen doos handig omdat het ruimte bespaart en makkelijk in de tas van de klant past.

Vervoer

Voor het vervoer is het anders. Kleine kartonnen dozen worden vaak vervoerd in een grote doos, omdat het anders niet op een pallet kan worden vastgemaakt. Ook is het bij kleine artikelen die via bezorging per stuk bij de klant worden afgeleverd raadzaam om goed naar het formaat te kijken. Een klein doosje heeft als risico dat het snel kwijtraakt. Bovendien ben je afhankelijk van de zorgvuldigheid van de postverwerker om het niet te laten beschadigen. Klein en licht is weliswaar goedkoop om te versturen, maar iets groter verpakt - en nog steeds licht van gewicht - is nét iets veiliger.

Liever goed advies

We realiseren ons dat bovenstaande enigszins onze stelling weerspreekt die luidt ‘hoe strakker in de doos verpakt, hoe veiliger het product’, maar we beroepen ons hier op die éne uitzondering op de regel. Bij Dozen op Maat geven we namelijk liever een goed advies om teleurstellingen te voorkomen.

Met onze rekentool bereken je eenvoudig de prijs van jouw kleine kartonnen doos.

Twijfel je over de grootte van de kartonnen doos die je nodig hebt om je product veilig te verpakken én te vervoeren? Neem dan contact met ons op voor advies via info@sph.nl of telefoonnummer 0528-235 236.

P.S. Wij leveren ook diverse soorten verpakkingsmateriaal om je (kleine) product zo goed mogelijk te beschermen. Je leest er meer over op onze pagina over Verpakkingen.

Copyright © 2024 - Dozen op maat