Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Haal er meer uit dan erin zit!

08-02-2021

We lazen een artikel op nu.nl waarin staat dat PostNL een recordaantal van 337 miljoen pakketten heeft bezorgd in 2020. Dat is nogal wat! En bovendien werd in het artikel vermeld dat het daar voorlopig nog elke dag als kerst is met de pakketverzendingen.

Eruit springen versus basisdoos

Nu sta je er wellicht niet bij stil, maar de meeste (of eigenlijk bijna alle) pakketten worden verstuurd in een kartonnen doos. Een logische keus, want karton kan in de papierbak. En bovendien is het stevig en licht en verkrijgbaar in diverse maten.

En daar komt nog bij dat het een prachtig middel is om reclame te maken en op te vallen. De kartonnen doos is daarmee verworden tot de glimlachende winkelbediende die je verwelkomt bij binnenkomst. Of dezelfde basisdoos zoals zoveel andere dozen.

Eenvoudig bestellen

Bij Dozen op Maat helpen we je de juiste doos te vinden voor jouw product. Dit doen we met een eenvoudige online tool die je kunt vinden op onze website. Hier kun je het gewenste type doos opzoeken en de formaten invoeren. De prijs van je keuze is direct zichtbaar. Het is een handig middel om snel je dozen te bestellen en te weten waar je aan toe bent. Net als jij dat wilt voor je klant, streven wij ook naar een eenvoudig en duidelijk bestelproces.

Laat jezelf zien!

Het bedrukken van je doos is een prachtige manier om op te vallen. Het laat zien dat je:

 1. Professioneel bent.
 2. Aandacht besteed aan de verzorging je product of dienst.
 3. Graag wil worden gezien door de klant.

Bij Dozen op Maat hebben we de faciliteiten om zelf te drukken. Dit heeft als voordeel dat we snel aan je vraag kunnen voldoen. Bovendien weet onze DTP-afdeling precies wat nodig is om van je bedrukking een succes te maken. Met een bedrukte kartonnen doos laat je jezelf zien. Letterlijk, want het eerste wat de klant ziet als deze jouw pakket ontvangt is je logo, naam of plaatje. Dat is natuurlijk een hele fijne gedachte!

De stappen

Hoe kom je tot een interessante, spannende kartonnen doos die je inzet in je marketingstrategie? Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn (tenzij het een wikkeldoos betreft natuurlijk, haha).

 1. Bepaal welk type doos je nodig hebt.
  Er zijn nog steeds mensen die denken ‘een doos is toch gewoon een doos’. Dat is natuurlijk niet zo, want voor ieder type product is er een kartonnen doos op maat te maken. Past je product door de brievenbus, dan ga je voor een platte variant. Verstuur je een langwerpig, zwaar industrieel product, zoals bijvoorbeeld een verdeler voor vloerverwarming (om maar eens wat te noemen) dan ga je voor een langwerpige kartonnen doos die versteviging biedt aan de onderkant. Of wat dacht je van wijn? Deze heeft aan alle zijden versteviging nodig. En onze favoriet is wel de wikkeldoos, die je kunt gebruiken je om bijvoorbeeld boeken, tablets of skies (ja dat kan zelfs!) veilig te verpakken en versturen.
 2. Bepaal het exacte formaat en de kwaliteit van de kartonnen doos om je product zo strak mogelijk te verpakken.
  Met zo strak mogelijk bedoelen we dat het product niet schuift, zodat het optimaal wordt beschermd. En ook dat er zo min mogelijk loze ruimte in de doos zit. Heb je dat wel eens? Je ontvangt een doos die helemaal is volgestopt met papier en vulmateriaal omdat de doos vele malen groter is dan het product zelf. Toen dacht je vast:‘Goh wat zonde om zo’n grote doos te gebruiken voor zo’n klein dingetje.’ En dat is natuurlijk ook zo. Niet alleen staat het slordig, het levert meer afval op en neemt meer plaats in dan nodig is.
 3. Soort bedrukking.
  Nu je weet welke kartonnen doos je nodig hebt, kun je bepalen wat voor bedrukking je wil.

Heb je gekozen voor bruin karton? Of voor wit? De kleur van je doos bepaalt in grote mate ook de mogelijkheden van het drukken. Immers op een bruin papier komen de kleuren anders naar voren, terwijl ze bij wit helderder en kleurvaster blijven. Bruin of wit? Het is altijd mogelijk om een leuke, spannende of in het oog springende bedrukking te maken.

Vervolgens kies je wat je wilt laten zien:

 • logo
 • tekst
 • logo en tekst
 • iets anders dat past in je huisstijl
 • een combinatie met een foto.

En houd hierbij rekening met de boodschap die je wilt meegeven. Is het functioneel? Of om de aandacht op je bedrijf te vestigen? Betreft het een speciale actie of artikel?

Aanleveren van de bedrukking

Als je zelf een goed logo of een goede illustratie of tekst en/of foto hebt dan kun je het doorsturen. Onze specialist neemt vervolgens contact op om te overleggen hoe en waar de bedrukking het beste tot zijn recht komt.

Heb je nog geen geschikt materiaal om te drukken? Wil je eerst advies? Of wil je iets anders laten zien op de bedrukte kartonnen doos? Dan kun je onze ervaren DTP-specialist inschakelen. Hij kan een ontwerp voor je verzorgen en advies geven waarmee je het beste resultaat haalt om op te vallen en te blijven hangen bij de ontvanger, jouw klant.

Om het helemaal af te maken is het zelfs mogelijk om de doos dicht te maken met een mooie bedrukte tape.
Kortom: met wat liefde en aandacht haal je veel meer uit je kartonnen doos dan erin zit. En laten wij daar nou juist goed in zijn!

P.S. Wist je dat ons karton FSC-gecertificeerd is? Je bedrukte kartonnen doos is dus ook nog eens op een verantwoorde manier gemaakt! Lees er hier meer over.

Copyright © 2022 - Dozen op maat