Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Hoe kun je een pakket het beste inpakken?

12-05-2021

Verpakkingsmateriaal op zijn best!

Passen, meten en proberen.. meerdere producten efficiënt inpakken is niet altijd een vanzelfsprekendheid. Bij Dozen op Maat hebben we veel ervaring met het efficiënt inpakken van producten voor verzending en vervoer. Bij een vraagstuk als deze zijn verschillende aspecten belangrijk. Je wilt graag dat het:

  • strak verpakt zit,
  • veilig aankomt,
  • er netjes uitziet en
  • geen overbodig verpakkingsmateriaal bevat.

Hoe pak je in één pakket meer dan één product efficiënt in?

Als je je dat afvraagt, dan hebben we een prachtig voorbeeld voor je. Kijk maar eens hoe Green Me Up dit heeft gedaan. Green Me Up biedt een totaaloplossing voor je kale balkon. Alles zit in het pakket: een houten plantenbak, aarde en de plantjes zelf. Je haalt de doos met plantjes uit de plantenbak, pakt alles uit en zet het in een handomdraai in elkaar. Even samenvoegen en voilà: je balkon is opgefleurd!

Inpakken en opsturen

Dozen op Maat heeft voor dit systeem zowel een praktische als mooie oplossing bedacht. De kartonnen doos is verdeeld in twee vakken. Door de doos met plantjes in de plantenbak te plaatsen, creëren we extra bescherming voor dit delicate product. De bovenkleppen van de doos met plantjes blijven open, om ervoor te zorgen dat ze niet verstikken en vers bij de klant aankomen.

Resultaat

Het resultaat: de planten blijven vers, de producten schuiven niet en blijven ook na vervoer netjes en intact. Bovendien is het voor zowel de verzender als de vervoerder en ontvanger een pakket geworden dat compact is gebleven en geen overbodige verpakkingsmaterialen bevat.

Groen, groener, groenst

Green Me Up inspireert met hun passie voor planten. Het is de missie van deze gepassioneerde tuinmensen om het leven van mensen groener te maken. Dat is een missie waar Dozen op Maat van harte aan bijdraagt. Met ons golfkarton met FSC-keurmerk, de efficiënte verpakking en natuurlijk de producten in het pakket: groener kan haast niet!

In de praktijk

In het filmpje dat Green Me Up maakte van het pakket zie je hoe de verpakking in de praktijk eruit ziet. De milieuvriendelijke tape past helemaal bij het product en de bedrukking is stijlvol en niet overdadig. Onze conclusie is dan ook: een fijne samenwerking, een prachtig resultaat en blije klant. Waarmee ook onze missie is geslaagd!

P.S. Dozen op Maat levert kartonnen dozen met het FSC-keurmerk. Wil je meer weten over onze verantwoorde verpakkingsmaterialen lees dan ook ons blog Verantwoord Ondernemen. Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Hier vind je onze kartonnen dozen met daarbij een uitgebreide en handige rekentool.

Copyright © 2023 - Dozen op maat