Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Rekwikkelfolie

01-03-2022

Lekker ingewikkeld

De professionals onder ons hebben het vast wel eens meegemaakt; er wordt een pallet bezorgd maar voor het vastmaken van de lading of bij elkaar houden van de kartonnen dozen was niet veel aandacht. Of er was simpelweg een touw omheen gespannen voor de vorm. Het gevolg: een pallet die omviel en wellicht ook een lading producten die verloren ging. De rompslomp die je daarvan hebt is erg vervelend. En het is nog vervelender als je je bedenkt dat het voorkomen kan worden. De meest voor de hand liggende oplossing om dozen op een pallet vast te zetten is rekwikkelfolie. Je weet wel, die folie waarvan sommigen denken dat het re-kwikkel-folie heet ;-)

Beter voorkomen dan genezen

Rekwikkelfolie is één van de duurzaamste en voordeligste materialen om producten – die nagenoeg altijd in kartonnen dozen op maat zijn verpakt – op een pallet in te pakken en te stabiliseren. Je voorkomt hiermee gevaarlijke situaties voor de lader, de chauffeur, de losser en de ontvanger. Want heb je er wel eens bij stilgestaan wat voor narigheid er op de loer ligt als je pallet omvalt en er komt iemand onder die vervolgens gewond raakt? Of erger? Je moet er niet aan denken, maar het gebeurt. Het bekende gezegde ‘beter voorkomen dan genezen’, is hier echt iets om rekening mee te houden.

Rondjes lopen

Omdat rekwikkelfolie stretchbaar is wordt het ook wel rekfolie genoemd. Andere synoniemen die ervoor worden gebruikt zijn wikkelfolie, stretchfolie en palletwikkelfolie. Het materiaal is op rollen van diverse afmetingen en diktes verkrijgbaar en kan met de hand om de pallet worden gewikkeld. En dat betekent rondjes lopen! En als je het niet ziet zitten om met een onhandige rol in je handen te lopen, dan kun je de dozen verpakken met behulp van een houder waardoor de rol makkelijker afrolt. De rondjes moet je helaas blijven lopen, maar het wordt er wel makkelijker van. Er zijn ook bedrijven die pallets machinaal omwikkelen met rekwikkelfolie, dat is natuurlijk helemaal handig!

Maak het de chauffeur makkelijk

Niet alleen tijdens het laden, lossen of naar binnen brengen van een pallet is het vastzetten van dozen van belang. Ook tijdens het transport van je pallet of pallets moeten de dozen goed bij elkaar zijn gebonden. Als de vrachtwagen vol zit, zal het zo snel niet omvallen. Maar zodra er vracht is afgeleverd moet je pallet goed verpakt zijn. Anders zadel je de chauffeur met een probleem op. Want hoe zorgt hij ervoor dat je kartonnen dozen recht blijven staan als hij ze niet kan vastzetten in de vrachtwagen? Wie is er aansprakelijk en verantwoordelijk als je zelf nalatig bent in het verpakken van een pallet? Het is nog een aspect om rekening mee te houden. Bovendien accepteren vervoersbedrijven doorgaans geen ongezekerde pallets vanwege de onveiligheid en het risico op beschadigingen, dus dat kun je maar beter voor zijn.

Helemaal niet ingewikkeld

Voor iedereen is het gebruik van rekwikkelfolie dus eigenlijk een groot gemak. En dat is goed te begrijpen want het verpakkingsmateriaal wordt duurzaam gemaakt, kan goed worden gerecycled en voorkomt ongemakken voor, tijdens en na het transport. Bovendien is het natuurlijk goed voor je imago als je je dozen met producten veilig en goed verzorgd aflevert bij je klant!

Wil je meer weten over rekwikkelfolie en welk formaat en welke kwaliteit je nodig hebt voor je lading? We adviseren je graag! Neem gerust contact op met ons via info@dozenopmaat.nl of 0528-235 236.

Copyright © 2023 - Dozen op maat