Think inside the box

SPH Verpakkingen

Korte levertijden Spoedservice mogelijk Alle afmetingen Advies op maat
FSC logo

Lekker strak verpakt

08-04-2021

Met een kartonnen verpakking

Bij Dozen op Maat leveren we kartonnen dozen in veel verschillende formaten en vormen. Dit doen we al ruim 20 jaar tot volle tevredenheid van onze klanten, want ons diverse aanbod en vele mogelijkheden springen nou eenmaal in het oog. En nee, daar zijn we niet bescheiden over ;-)

Schoenmaker blijf bij je leest

Om ervoor te zorgen dat onze klanten een topproduct geleverd krijgen, komt het geregeld voor dat we samenwerking zoeken met andere leveranciers. Dat is niet alleen nodig, het is ook van toegevoegde waarde voor ons bedrijf, ons netwerk en onze ervaring. Iedere onderneming heeft zijn eigen specialiteit, dat wat ze bij uitstek goed kunnen en waarvan ze de fijne kneepjes als geen ander kennen. En van die expertise maken we dan ook graag gebruik, want we kunnen mooie dingen creëren als we onze krachten bundelen. Als dé specialist in kartonnen dozen bieden we dan ook oplossingen aan voor verpakkingsvraagstukken, alleen of in samenwerking met andere specialisten

In de praktijk

Zo kregen wij een aanvraag voor het verpakken van een stalen tuinbank van Maximavida. In principe was de vraag simpel: ‘Lever een kartonnen verpakking voor ons tuinbankje’.

De voorwaarden waren:

  • Makkelijk in te pakken
  • Optimaal beschermd.
  • Efficiënt te vervoeren en op te slaan.
  • Niet schuiven tijdens transport.

Een mooie uitdaging voor Dozen op Maat en bovendien een ontzettend leuk project.

Uitdaging 1

Met onze kartonnen doos zijn we in staat om de tuinbanken te beschermen tegen overmatig stoten en vuil van buitenaf. Echter bij het stapelen van de dozen konden de tuinbanken evengoed nog worden beschadigd. Het is een zwaar product, waardoor het gevaar bestaat dat de doos die eronder staat wordt beschadigd en de bovenkant doorzakt. Dat maakt het efficiënt vervoeren en opslaan dan ook net even anders dan bij producten die recht zijn. Immers een product dat overal dezelfde vlakken heeft, verdeelt de druk evenredig en dat is bij een tuinbank nou juist niet het geval.

Uitdaging 2

En dan hadden we nog de volgende uitdaging. De tuinbanken mogen absoluut niet schuiven tijdens het transport en in de auto van de uiteindelijke koper. De uitstekende delen kunnen bij het schuiven namelijk door de kartonnen verpakking komen. Dit kan de tuinbank beschadigen maar ook de auto.

De oplossing: honingraatkarton

Om ervoor te zorgen dat de tuinbanken wél optimaal beschermd zijn, efficiënt kunnen worden vervoerd en opgeslagen en bovendien niet schuiven tijdens het transport zochten we samenwerking met Vandenberg Houtindustrie in Meppel. In een op maat gemaakte plaat honingraatkarton frezen zij heel precies de uiteinden van de tuinbank. Vervolgens worden de platen over de uiteinden van de tuinbank geschoven en past het geheel precies in de kartonnen doos. En dat is voor dit product de perfecte oplossing!

Door het toepassen van de platen honingraatkarton zijn de kartonnen dozen nu goed stapelbaar, waardoor ze efficiënt kunnen worden vervoerd en opgeslagen. Bovendien krijgt het product niet de kans om in de doos te schuiven; het zit lekker strak verpakt en geniet daardoor optimale bescherming.

P.S. Wist je dat honingraatkarton zeer stevig is en bovendien duurzaam? En dat sluit helemaal aan bij onze visie van verantwoord ondernemen. Je leest er meer over in ons blog Verantwoord Ondernemen.

Copyright © 2022 - Dozen op maat